تامین منابع مالی یعنی، مدیریت، ایجاد و مطالعه درباره منابع مالی، امور بانکی، اعتبار، سرمایه گذاری، دارایی ها توسط مرکز سرمایه گذاری هوانوردی صبا
تامین منابع مالی (فاینانس) چیست؟
تامین منابع مالی یعنی، مدیریت، ایجاد و مطالعه دربارة منابع مالی، امور بانکی، اعتبار، سرمایه گذاری، دارایی ها و بدهی ها که همگی، سیستم های مالی را تشکیل می دهند. به عبارتی دیگر تامین منابع مالی، به معنای تحقیق و مطالعة این ابزارهای مالی است. بعضی از کارشناسان، تامین مالی را به سه دسته مجزا تقسیم می کنند: تامین مالی عمومی، تامین مالی شرکتی و تامین مالی شخصی. همچنین به تازگی تامین مالی اجتماعی نیز مطرح شده است. علاوه بر این، حوزه تامین مالی رفتاری نیز به منظور یادگیری در مورد رفتار انسان مطرح گردیده است که محاسبات ریاضی گسترده ای را شامل می شود.
تامین مالی عمومی (Public Finance)
دولت فدرال، می تواند با نظارت بر تخصیص منابع، به جلوگیری از شکست بازار، توزیع درآمد و ثبات اقتصادی کمک نماید. بودجه منظم برای این برنامه ها، عمدتا از طریق مالیات تامین می شود. وام گرفتن از بانک ها، شرکت های بیمه و سایر دولت ها و سود حاصل از سهامِ شرکت های دولتی، نیز به تامین مالی دولت فدرال کمک می کند. دولت های محلی نیز از دولت فدرال کمک های مالی دریافت می کنند. علاوه بر این، هزینه گمرک در بنادر، خدمات فرودگاهی و امکانات دیگر، جریمه ناشی از نقض قوانین، درآمد حاصل از صدور مجوزها و گواهینامه رانندگی و فروش اوراق بهادار دولتی نیز از جمله منابع برای تامین مالی عمومی هستند.
تامین مالی شرکتی (Corporate Finance)
کسب و کارها با استفاده از ابزارهای مختلف برای تامین مالی استفاده می کنند که از سرمایه گذاری های سهامی گرفته تا ترتیبات اعتباری. یک شرکت ممکن است از یک بانک وام دریافت کند یا یک خط اعتباری تامین نماید. مدیریت بدهی نیز می تواند به گسترش و توسعه یک شرکت کمک کند تا در نهایت سودآورتر شود.
کسب و کارهای نوپا ممکن است سرمایه خودشان را از سرمایه گذاران فرشته یا فروش درصدی از مالکیت شرکت، تامین نمایند. اگر یک شرکت رشد کند و تصمیم بگیرد که به صورت عمومی و دولتی کار کند، می تواند سهام خود را در بورس اوراق بهادار منتشر کند؛ این عرضه های اولیه اوراق بهادار (IPO) موجب تزریق مقدار زیادی از پول نقد به شرکت می شوند. اما شرکت هایی که چندین سال قدمت دارند، ممکن است سهام بیشتری را به فروش برسانند یا اوراق قرضه شرکتی بیشتری را منتشر کنند. کسب و کارها ممکن است سهام مرغوب، اوراق قرضه آبی رنگ (که دارای ارزش زیادی هستند) یا گواهی های سپرده سرمایه گذاری بانکی بابت سپرده را خریداری کنند. آنها حتی ممکن است شرکت های دیگری را نیز خریداری کنند تا درآمدشان را افزایش دهند.
به عنوان مثال، در جولای سال 2016، روزنامه Gannett گزارش داد که درآمد خالصش در سه ماهه دوم، 3/12میلیون دلار است و 77٪ نسبت به درآمد خالص در سه ماهه دوم سال 2015 یعنی 3/53 میلیون دلار، کاهش یافته است. با این حال، با توجه به خرید مالکیت گروه رسانه ای North Jersey و مجله Media Group در سال 2015، روزنامه Gannett مقدار زیادی درآمد خالص را در سال 2016 به خود اختصاص داده است و توانست درآمد کل خود را سه درصد و به مبلغ 8/748 میلیون دلار افزایش دهد.
منابع داخلی برای تامین مالی
سرمایه های موجودِ کسب و کار را می توان گسترش داد. کسب و کار ممکن است با طلبکاران مذاکره نماید که صورتحساب ها را دیرتر پرداخت نماید و یا برخی از محصولات و اجناس را به مشتریان، پیش فروش نماید. این زمان، برای شرکتهای کوچک به طور میانگین حدود 75 روز است (یعنی دو و نیم ماه). اگر این مدت زمان، نصف شود، باعث افزایش قابل ملاحظه جریان پول نقد خواهد شد. خیلی سودآور است. بیش از 60٪ از منابع مالی کسب و کار از سود بازپرداخت حاصل می شود.
منابع خارجی برای تامین مالی
اگر یک کسب و کار نیاز به منابع مالی بیشتری داشته باشد و نتواند پول مورد نیاز خود را از منابع داخلی تامین نماید، ممکن است به دنبال منابع مالی خارجی برود. دو نوع تامین مالی از منابع خارجی وجود دارد: وام بانکی و سرمایه سهمی.
وام بانکی
رایج ترین روش برای تامین مالی از منابع خارجی، قرض گرفتن از یک بانک است. این قرض می تواند به صورت اوراق قرضه یا وام باشد که معمولا در یک دوره زمانی معین تنظیم می شود. این دوره زمانی می تواند کوتاه مدت (2 تا 3 سال)، متوسط (3 تا 5 سال) و یا بلند مدت (بیشتر از 5 سال) باشد. نرخ بهره وام می تواند ثابت یا متغیر باشد. همچنین بانک وثیقه ای را برای اطمینان از بازپرداخت وام، از وام گیرنده دریافت می کند.
اوراق قرضه اساسا یک وام بسیار کوتاه مدت است. مقدار آن بر اساس مذاکراتی که بین وام دهنده و وام گیرنده انجام می شود، متغیر است. نرخ بهره «حواله بیش از اعتبار دریافتی» (Overdraft) بیشتر از وام است.
سرمایه سهمی (Share Capital)
از سوی دیگر، اگر کسب و کار، یک شرکت محدود باشد، ممکن است به دنبال سرمایه اضافی باشد. این سرمایه می تواند از سرمایه گذاران خصوصی و یا صندوق های سرمایه گذاری تامین شود. سرمایه گذاران، به سرمایه گذاری در کسب و کاری که دارای رشد پویا است، علاقه دارند. برخی از سرمایه گذاران حتی خطرِ سرمایه گذاری در یک شرکتی که خوب کار نمی کند را نیز می پذیرند. این سرمایه گذاران در 10 شرکت سرمایه گذاری می کنند که 5 تا از آنها شکست خورده و چهار تا از آنها خوب هستند و یکی از آنها بسیارعالی کار می کند.
تامین مالی ارزی از محل منابع ارزی صندوق سرمایه گذاری صبا امکان پذیر بوده که در این خصوص اهم اطلاعات مورد نیاز به شرح ذیل می باشد:
موضوع:
پذیرش، ارزیابی، تصویب و اعطای تسهیلات در قالب عقود اسلامی به متقاضیان از محل منابع ارزی صندوق برای اجرای طرح ها و فعالیت های دارای توجیه در بخش های خصوصی، تعاونی، و بنگاه های اقتصادی وابسته به موسسات عمومی غیر دولتی به شرح ذیل:
- طرح ها و فعالیت های نفت، گاز، پتروشیمی، پالایشگاه.
- طرح های و فعالیت هایی که بتواند از محل ارزآوری ناشی از صادرات محصول خود نسبت به بازپرداخت اصل و سود تسهیلات دریافتی به صورت ارزی اقدام کنند.
- طرح ها و فعالیت های حمل و نقل ریلی مشروط به تعهد بانک مرکزی برای فروش ارز به این طرح ها برای بازپرداخت تسهیلات دریافتی.
- طرح ها و فعالیت های نیروگاهی و آب شیرین کن ها مشروط به بازپرداخت اقساط (اصل و سود) به صورت ارزی.
نرخ سود و وجه التزام:
- نرخ سود مورد انتظار تسهیلات اعطایی از محل منابع صندوق (بر مبنای دلار آمریکا) برای بخش های نفت، گاز و پتروشیمی در کلیه مناطق شش درصد (6%) در سال و برای سایر موارد (از جمله بخش آب و کشاورزی و طرح هاو فعالیت های واقع در مناطق مشمول اعمال نرخ ترجیحی) معادل سه و نیم درصد (3/5%) در سال خواهد بود.
- دو و نیم واحد درصد (2/5%) از نرخ تسهیلات پرداخت شده از محل منابع صندوق، بابت حق عاملیت و تضمین بازپرداخت و پوشش ریسک های مربوط به اعطای تسهیلات به بانک تعلق می گیرد.
- سود تسهیلات اعطایی از تاریخ برداشت منابع از حساب صندوق محاسبه می گردد.
دوره تامین مالی:
مدت زمان لازم برای دوره اجرا تا بهره برداری آزمایشی از طرح ها حداکثر سه (3) سال، دوره تنفس حداکثر شش (6) ماه و دوره بازپرداخت تسهیلات اعطایی حد اکثر پنج (5) سال خواهد بود. در هر حال با احتساب مجموع دوره های اجرا، بهره برداری، تنفس و بازپرداخت نبایستی از هشت (8) سال تجاوز نماید.
سهم آورده متقاضی:
- سهم آورده متقاضی اعم از شخص حقیقی یا حقوقی در هر طرح حداقل معادل بیست و پنج درصد (25%) کل هزینه های ریالی و ارزی طرح بر مبنای ارزیابی فنی، مالی و اقتصادی بانک خواهد بود.
- سهم آورده متقاضی در طرح های تعاونی حداقل بیست درصد (20%) کل هزینه های ارزی وریالی طرح خواهد بود.
- سهم آورده متقاضی در طرح های بخش آب و کشاورزی حداقل معادل بیست درصد (20%) کل هزینه های ارزی و ریالی طرح خواهد بود.
- سهم آورده متقاضی برای طرح های صادراتی اعم از صادرات کالا و خدمات حداقل معادل بیست درصد (20%) کل هزینه های ارزی و ریالی طرح خواهد بود.
- سهم آورده متقاضی در مناطق مشمول اعمال نرخ ترجیحی حداقل ده درصد (10%) کل هزینه های ارزی و ریالی طرح خواهد بود.
- سهم آورده بنگاه های اقتصادی وابسته به موسسات عمومی غیر دولتی حداقل سی درصد (30%) هزینه های ارزی و ریالی طرح خواهد بود.
- سهم آورده متقاضی جهت استفاده از تسهیلات سرمایه در گردش حسب مورد در قرارداد عاملیت با بانک توسط هیات عامل صندوق مشخص می گردد.
تبصره: اولویت پرداخت تسهیلات به طرح هایی است که سهم آورده متقاضی و اشتغال زایی بیشتری داشته باشند (به استثنای طرح های مربوط به مناطق مشمول اعمال نرخ ترجیحی)
اشخاص مجاز:
تمام اشخاص حقیقی ایرانی دارای اهلیت و مجوزهای قانونی لازم از مراجع ذیربط که براساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند.
تمام اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ثبت شده در ایران و بنگاه های اقتصادی متعلق به موسسات عمومی غیر دولتی دارای اهلیت که مطابق اساسنامه خود فعالیت نموده و براساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند.
تبصره 1: پرداخت تسهیلات به موسسات و شرکت هایی مجاز است که حداقل هستاد درصد (80%) سهام یا سهم الشرکه آنها مستقیم و یا با واسطه اشخاص حقوقی، متعلق به اشخاص حقیقی باشد.
تبصره 2: پرداخت تسهیلات به اشخاص حقوقی و بنگاه های اقتصادی که صرف نظر از نوع مالکیت، بیش از بیست درصد (20%) اعضاء هیات مدیره آنها توسط مقامات دولتی تعیین می شوند ممنوع است.
تبصره 3: موسسات و شرکت هایی که اکثریت مطلق سهام آنها متعلق به موسسات عمومی و عام المنفعه نظیر موقوفات، صندوق های بیمه ای و بازنشستگی و موسسات خیریه عمومی است، در حکم موسسات و شرکت های متعلق به نهادهای عمومی غیر دولتی هستند.
- موسسات و شرکت هایی که به صورت مشترک با سرمایه گذاران خارجی فعالیت می نمایند.
- خریداران خارجی کالاها و خدمات ایرانی در بازارهای هدف صادراتی.
تبصره: تسهیلات مذکور صرفاً برای خرید کالا و خدمات ایرانی در قالب اعتبار خریدار خواهد بود.
صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی (منوط به ارائه تاییدیه کمیته ماده 19 آئین نامه اجرایی حمایت های دولت از صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی).
استفاده مجدد از منابع صندوق سرمایه گذاری صبا توسط اشخاص حقیقی و حقوقی در صورت دارا بودن شرایط زیر مجاز می باشد:
- اقساط معوق نداشته باشد
- پیشرفت فیزیکی سرمایه گذاری قبلی متناسب با برنامه باشد.
- برای طرح توسعه یا سرمایه گذاری جدید باشد.
- شرکت هایی که دارای صادرات بوده و اشتغال بیشتری ایجاد کنند در اولویت می باشند.
ما تلاش خواهیم کرد تا بالاترین ارزش افزوده برای ذینفعان و سرمایه گذاران خود از طریق توسعه بازارهای عمومی و هوانوردی داخلی و خارجی و با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و مدرن مالی و اعتباری تحقق یافته و با ارائه برترین خدمات پولی و اعتباری به مشتریان خود در تجارت عمومی و صنعت هوانوردی شعار "آسوده و هوشمند تجارت کنید" را تحقق بخشیم. اعتماد ما به کارکنان خود به عنوان ارزشمندترین دارایی، شبکه اجرایی ما را در ایجاد رضایت کاربران، سرمایه گذاران و مشتریان، سرآمدی میان شرکتهای مالی و سرمایه گذاری عمومی و هوانوردی کشور یاری نموده و کمک برای بهبود مستمر برای فعالیتهای شرکتهای تولیدی ، خدماتی ، مراکز آموزشی، مجموعه های هوانوردی و هواپیمایی را سرلوحه امور قرار میدهیم.
جهت بهرهمندی از خدمات همین حالا از طرق زیر با شبکه مالی و سرمایه گذاری صبا تماس بگیرید؛
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره و یا دریافت خدمات به صورت تلفنی از طریق مسیر های ارتباطی زیر با ما در ارتباط باشید.
ارتباط با پشتیبانی شبکه مالی و سرمایه گذاری صبا
آدرس: | ایران تهران شهرک اکباتان فاز یک بلوار شهید نفیسی ساختمان ایرسا طبقه سوم واحد چهار | |
تلفن: | 2191010209(98)+ | |
موبایل: | 9227170721(98)+ | |
ایمیل: | این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید |
مزایای مشارکت در امور مالی و سرمایه گذاری صبا

سرمایهگذاری بینالمللی

امنیت در معاملات مالی

درآمد بالا سرمایه گذاری

واریز و برداشت آسان سپرده

فضای امن سرمایهگذاری
